Sposób przygotowania:
Miłośnicy oryginalnych smaków z pewnością słyszeli już o Quesadilli, czyli daniu kuchni meksykańskiej. Jest to tortilla z masy kukurydzianej z roztopionym serem. Gorąco polecamy quesadillę z serem Rycki Edam!
- Filet obsmażamy na tłuszczu i kroimy na małe kawałki. Paprykę kroimy w kostkę, a ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Na 1 placek tortilli nakładamy pokrojonego kurczaka, kukurydzę i paprykę, doprawiamy solą pieprzem i ostrą papryką, a na końcu posypujemy startym serem Rycki Edam.
- Całość przykrywamy drugim plackiem tortilli. Obsmażamy na suchej patelni lub grillu z obydwu stron. Podajemy przecięte na ćwiartki
- Można podawać z ulubionym sosem lub salsą z pomidorów.
Smacznego!