Sposób przygotowania:
Jedzenie może być źródłem radości, dlatego zachęcamy do kulinarnej podróży z Ryckim Koneserem i wypróbowanie przepisu na ser w panierce z sosem tatarskim.
- Sos tatarski (krok 1–4)
- Ser w panierce (krok 5–7)
- Cebulę, paprykę i ogórki kroimy w grubą kostkę, a czosnek i szczypiorek drobno siekamy.
- Wszystkie składniki łączymy w misce z majonezem.
- Dodajemy skórkę startą z cytryny i wyciśnięty z niej sok.
- Doprawiamy pieprzem.
- Ser kroimy w podłużne kawałki o grubości do 1,5 cm. Obtaczamy je kolejno w mące, jajku i bułce. By panierka była gruba i utrzymała ser w środku, obtaczamy kawałeczki raz jeszcze w jajku i bułce tartej.
- Ser smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor i odsączamy na papierowym ręczniku.
- Podajemy od razu po usmażeniu.
Smacznego!