Sposób przygotowania:
Przygotowany w domu hamburger, z dobrej jakości składników, może stanowić pyszny, pełnowartościowy posiłek, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jego przygotowanie zajmie dosłownie chwilę, a fantastyczny smak będziecie wspominać długo!
- Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy, a następnie formujemy 2 kotlety.
- Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ok. 3 minut z każdej strony. Na kotletach układamy plastry sera Rycki Koneser i smażymy kolejne 3 minuty.
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Bułki przecinamy na pół i podgrzewamy w piekarniku ok. 1,5 minuty.
- Po wyjęciu z piekarnika każdą połówkę smarujemy majonezem, następnie kładziemy liść sałaty, mięso z serem i polewamy ketchupem, kolejno układamy pomidora, cebulę i ponownie sałatę. Całość po złożeniu możemy podgrzać jeszcze w piekarniku ok. 1 minuty.
Smacznego!