Polędwiczkę wieprzową rozkrój wzdłuż i rozbij delikatnie tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Na mięsie ułóż składniki farszu: ser Rycki Koneser, liście podsmażonego szpinaku i posiekany czosnek. Zwiń wszystko razem i rękami uformuj roladę.
Piecz całość w naczyniu żaroodpornym z odrobiną wody pod przykryciem w 160°C przez ok 20min.
Obrane ziemniaki pokrój w ćwiartki i usmaż na Maśle Ryckim razem z całymi pieczarkami.
Następnie ziemniaki z pieczarkami posyp startym serem Rycki Koneser i ziołami prowansalskimi i piecz 40 min w tej samej temperaturze co mięso.
Rzodkiewki pokrój na pół, przełóż do garnka, zalej szklanką wody i octem jabłkowym, dodaj cukier, zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Ostygnięte rzodkiewki wymieszaj z oliwą i sałatą.
Upieczoną roladę pokrój na plastry i podawaj z ziemniaki z grzybami i sałatką z rzodkiewki.