(opcjonalnie) odrobina białego wytrawnego wina do smażenia
Gnocchi z Serem Rycki Śmietankowy
40 min4 porcjeśredniobiad
Podziel się:
Składniki:
ugotowane ziemniaki
500 g
jajka
2
mąka pszenna
200 g
mąka ziemniaczana
50 g
ser Rycki Śmietankowy
100 g
Ser Rycki Tarty Mix do podania
kurkuma
5 g
sól
Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki zmiel maszynką o drobnych oczkach, włóż do miski i dodaj obie mąki, pokrojony w drobną kostkę ser Rycki Śmietankowy, kurkumę, sól, pieprz i jajka. Wymieszaj i wyrób ręcznie.
Gotowe ciasto ręcznie uformuj na długie rulony i pokrój nożem na kawałki ok 4cm.
Wrzuć je na osoloną gotującą się wodę i gotuj aż do wypłynięcie gnocchi na powierzchnię garnka.
Kurczaka i kolorową paprykę pokrój na kawałki, a czosnek posiekaj. Usmaż warzywa na patelni. Po chwili dodaj ugotowane gnocchi i Masło Ryckie. Możesz dodać również odrobinę wina białego do smażenia.
Gotowe kluseczki podawaj z serem Rycki tarty Mix i natką pietruszki.