Przygotuj ciasto na naleśniki. Do wysokiej miski przesiej mąkę, dodaj mleko, wodę, jajka, sok z buraka oraz rozpuszczone Masło Ryckie. Za pomocą blendera lub trzepaczki ubij ciasto na gładką masę – gdy ciasto wyjdzie za rzadkie, dosyp jeszcze trochę mąki i wymieszaj.
Naleśniki z obu stron usmaż na płaskiej patelni z olejem i odłóż je do wystygnięcia.
Bakłażana pokrój w plastry o szerokości 1 cm, dopraw solą i pieprzem i grilluj z obu stron do miękkości.
Przygotuj farsz. Do serka śmietankowego dodaj posiekany koperek, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
Na przestudzonych buraczanych naleśniczkach rozsmaruj przygotowany serek. Następnie na każdym połóż plastry sera Rycki Edam, kawałki zgrillowanego bakłażana i roszponkę.
Gotowe naleśniki zroluj w rękach, a następnie pokrój w mniejsze kawałki.